Nakkesmerter

Fakta:

Nakkeregionen er et meget udsat sted på kroppen og statistisk har en ud af fire haft nakkesmerter inden for de sidste 14 dage.
Kvinder har hyppigere nakkesmerter end mænd. Direkte hold i nakken kan være meget ubehagelig og smertefuldt.

 

Årsager:

Påvirkning af nakkens små led, hvor led funktionen bliver nedsat. Kommer hyppigst efter en forkert bevægelse, dårlig sovestilling (ligger på maven, for højt hovedleje), kulde, træk som f.eks fra en åben bilrude eller åben vindue om natten. Stress kan også bevirke nakkespændinger og smerter.

Overbelastning eller uventede stød: Eksempelvis hvis du har overanstrengt nakken, ved at sidde for længe i en dårlig stilling, eller hvis du har lavet noget du ikke er vant til.

Mindre nakkeskade: Opstår ved et pludseligt skub eller stød.

Diskusprolaps: Stærke smerter i nakken med udstrålende smerter ud i armen, føleforstyrrelser eller besvær med at styre arme og hænder.

 

Påvirkninger andre steder i kroppen:

Bækkenet kan sidde forkert og påvirke ryggen opadtil med nakkesmerter (Læs mere under punktet ”Ondt i ryggen”).

Nakkesmerterne kan også skyldes sygdom andre steder i kroppen. Eksempelvis kan en hjertesygdom kan hjertesmerte give udstrålende smerte mellem skulderbladene. Det samme kan forekomme ved sygdom i nyrer eller bugspytkirtlen – Kontakt egen læge for nærmere information.

Trauma: Knoglebrud eller anden skade udløst af en ulykke - Kontakt egen læge.

Symptomer: Ved ”hold i nakken” er bevægelsen i en eller flere retninger nedsat og smertefuldt. Ofte føler man sig besværet og utilpas med hovedpine og muskelspændinger.

 

Behandling:

Først skrives der journal, hvor jeg danner mig et overblik omkring din lidelse/skadesforløb.

Herefter fortaget undersøgelse af din kropsholdning, fysisk nakke-, muskel-, nerve-, bevægeligheds-, og hvirveltest.

Hvis du også har ondt i ryggen, udfører jeg en ryg og bækken test.

Alt afhængig af min diagnose, vil jeg bruge min brede erfaring inden for følgende behandlingsformer:

Manuel terapi, idrætsskadesterapi, akupunktur, ultralyd, kinesio tapning, kopping, øre akupunktur, Posturologi, Aqua-massage og kost og ernærings vejledning.

Efter 3-4 behandlinger skal du kunne forvente en forskel og en bedring af din lidelse/skade. Herefter kan der evt. være tale om en opfølgning en gang i mellem, dette er meget individuelt og aftales herefter.

Når skaden er i ro, typisk efter 3-4 behandlinger, kan genoptræningsøvelser og udspændingsøvelser være aktuelt.

Kontakt information

EML-Helse

Åbningstider

Konsultation efter aftale.

Træffes bedst mellem kl. 12.00 og 13.00.

Om EML Helse

Hos EML Helse vælger du en veludannet terapeut inden for rygterapi, idrætsskadeterapi, akupunktør, posturologi samt kost og ernæring.