Cuppingteknik

Hvorfor Cupping:

Den mest behagelige måde at få massage på. Cupping går i dybden og er utroligt effektiv til afspænding af spændte muskler og opløser smerter og spændinger i hele kroppen. Go’ behandlingsform for børn.

 

Fakta omkring Cupping:

Cupping er en massageform der går meget dybt og opløser spændinger samt fremmer blodcirkulationen. Metoden kan også bruges til at komme af med forkølelse, influenza og hoste samt regulerer feber.

 

Denne behandling bruges til:

  • Smertebehandling
  • Uddrive vind og hede (TCM) svarende til influenza og forkølelse
  • Bevæge stagnation i musklerne – infiltrationer
  • Styrkende behandling af svag konstitution
  • Løsner hoste
  • Giver blod cirkulation.
  • Sænker feber
  • Udrenser
  • Masserer

 

Behandlingsmetoden:

Cupping foregår ved at ”kopper” med undertryk placeres på kroppens meridianbaner og spændte muskler. Huden er først smurt med en massageolie, så kopperne let kan trækkes langs meridianbanerne og massere de spændte områder, uden at der slipper luft ind. På udvalgte akupunkturpunkter kan kopperne få lov at blive siddende i ca. 5 – 10 min., så affaldsstoffer frigøres og stagnationer løsnes.

Ved muskelspændinger sidder kopperne i ca. 15-20 min. Ved almindelig massage trykkes musklerne og vævet sammen, virker cupping massage helt modsat ved at suge og udvide bindevævet, så blodcirkulationen stimuleres.

På klinikken anvendes Cupping metoden effektiv i supplement til de øvrige behandlings former, der benyttes på klinikken.

Behandlingen gør ikke ondt, men der kan godt opstå ømhed som ved almindelig massage. Kopperne kan også efterlade røde eller lilla farvede prikker i huden på de behandlede områder, disse forsvinder dog i løbet af nogle få dage. Det er tegn på at der er en stagnation i musklen og farven kommer pga. affaldsstofferne der frigives. Effekten gør at musklen bliver afspændt og musklen kan få sin normale ilt og blodtilførsel. Nogle oplever at de får hovedpine, dette skyldes den udrensende virkning som Cupping har. Det er meget almindeligt at ens urin bliver mørkere og at man bliver træt nogle dage efter behandlingen.

 

Hvor stammer Cupping fra:

Koppeteknikkerne er blevet brugt i mange forskellige kulturer. Man har fundet hieroglyffer, hvor koppemetoden er afbildet blot med horn fra dyr der har været anvendt til behandling. Metoden er en udbredt behandlingsform i Europa i dag, metoden er dog mest velbeskrevet og systematiseret i den traditionelle kinesiske medicin (TCM).

Kontakt information

EML-Helse

Åbningstider

Konsultation efter aftale.

Træffes bedst mellem kl. 12.00 og 13.00.

Om EML Helse

Hos EML Helse vælger du en veludannet terapeut inden for rygterapi, idrætsskadeterapi, akupunktør, posturologi samt kost og ernæring.