Øre akupunktur

.. også kaldet Auriculoterapi eller Auriculomedicin. Auriculo er fransk og betyder øre.

 

Hvorfor øreakupunktur:

Er en effektivt behandlingsmetode til de fleste lidelser, men er specielt godt til smertebehandling, ved afvænning og kroniske lidelser. Kan derfor være en hjælp til at holde op med at ryge, til at tabe overflødige kilo, afhjælpe problemer med allergi, astma, hormonforstyrrelser og smerter og m.m.

 

Fakta omkring øreakupunktur:

Ørerne er opdelt i zoner, der afspejler bestemte organer eller kropsdele. Når kroppen er syg eller er i ubalance, reflekteres det i ørerne i den tilsvarende zone med ømhed eller smerte. Denne ubalance søger akupunktøren sig frem til, med blandt andet pulsen, punktsøger eller frekvenser. Hvorvidt det er smerte, sygdom eller andre ubalancer, behandles punkterne med nåle, frekvenser eller farveterapi.

 

Behandlingsmetoden:

Nålene der benyttes er enten små akupunktur nåle eller perma nåle. Akupunktur nålene skal sidde i øret ca. 20-45 min, perma nålen er en lille nål der bliver ”skudt” ind i øret. Den skal blive siddende i øret og laver en konstant påvirkning, indtil den frastødes og falder ud af sig selv. Den kan blive siddende fra en enkelt dag og i nogle tilfælde helt op til 3 uger. Til børn anvendes hyppigst et lille plaster med en magnet på som man selv skal trykke på nogle gange om dagen, for at påvirke punktet.

Når der behandles med farver og frekvenser, lyses der enten på specifikke punkter i øret eller der anvendes farvet lys på den kropsdel der skal behandles. Frekvenser, lys og farvebehandling er fuldstændig smertefri. Påvirkningen fra ørebehandlingen, sender signaler tilbage til det syge sted i kroppen, hvor energien genoprettes og kroppen får mulighed for at normalisere sig selv igen.

Behandlingsformen kan stå alene eller kombineres med andre behandlingsformer.

 

Hvor kommer Øre akupunkturen fra:

Øre akupunkturen blev udviklet og sat i system i 1951 af den franske ingeniør, biolog og læge Paul Nogier fra Lyon. Det tog ham 15 år at kortlægge øret, dets anatomi, udvikling, nerveforsyning, refleksbaner og nervesystemet, han kaldte det ” mennesket i øret ”.

Hans søn læge Raphael Nogier har videreudviklet systemet, så det nu står som en bæredygtig og fantastisk metode til at behandle hele mennesket. Paul Nogier kalder Auriculoterapi for en lægelig behandlingsteknik og Auriculomedicin en diagnoseteknik. Paul Nogier var i 1996 indstillet til ”Nobel Prisen i medicin” på grund af sin forskning og sine resultater, han døde desværre i juni 1996 inden prisen blev uddelt.

Auriculoterapien blev i 1990 anerkendt af WHO (Verdens Sundheds Organisationen) som diagnostik- og behandlingsmetode.

Emmy Møller Lauridsen er uddannet af Raphael Nogier og Anna Marie Vestergaard i Holstebro.

Kontakt information

EML-Helse

Åbningstider

Konsultation efter aftale.

Træffes bedst mellem kl. 12.00 og 13.00.

Om EML Helse

Hos EML Helse vælger du en veludannet terapeut inden for rygterapi, idrætsskadeterapi, akupunktør, posturologi samt kost og ernæring.